Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jacquline Bracamontes

 Jacquline Bracamontes

Születési név: Jacquline Bracamontes van-Hoorde

Született: 1979 December. 23 (31 éves)

Származás:Mexikó Guadalajara

Aktív évek: 2002-től

Híres szerepei: Maribel De La Fuente/Rubí az elbüvölő szörnyeteg

Díjai: Tvynovellasdíj:

a legjobb női felfedezett 

2004 Alegrijes y Rebujos

Jacqueline Bracamontes 1979december 23-án született, Guadalajaraban. Apja Jesús Bracamontes, a népszerű Chivas Rayadas del Guadalajara focicsapat korábbi edzője, anyja, Jacqueline van-Hoorde mexikói és belga származású nő. Ő a legidősebb a három gyerek közül, van egy húga, Alina és egy öccse, Jesús Junior. Az apja jelenleg focielemző a Univision televízió társaságnál.

A középiskola után Jacqueline Franciaországba költözött, francia nyelvet tanulni. Ezután visszatért Mexikóba, és kommunikációelméletet kezdett tanulni az Instituto Tecnológico de Estudios Superiores de Occidentében. Emellett modellként kezdett dolgozni. Folyékonyan beszél spanyolul, franciául és angolul.

Karrier

Miután meglátta őt, egy magazin címplapján, Lupita Jones ex-Miss Universe szépségkirálynő, kapcsolatba lépett vele és megkérte, hogy induljon a Nuestra Belleza Méxicón. Jacqueline indult és elnyerte, az állami és nemzeti szépség címet, majd képviselte Mexikót a Miss Universe 2001 versenyen, Puerto Ricóban.

2000-ben, a Miss Mexico verseny koronázása után Jacqueline elhatározta, hogy televíziós karrierbe fog. Karrierjét műsorvezetéssel kezdte, különböző díj show-k és speciális programok vezetésével, olyanokat mint az Acafest, a TVyNovelas-díjak és a Fiesta Mexicana.

Mivel focirajongó, 2008 augusztusában műsorvezető lesz, a Vision AM mexikói sport-rádióműsorban, és később meghívták a Univisionhoz, hogy legyen a műsorvezetője és tudósítója a 2002 FIFA Világkupának. A Televisa Deportesnél is dolgozott.

2003-ban szerepet kapott az Alegrijes y Rebujos című mexikói novellában. Ezen szerepéért díjat is nyert a TVyNovelason. Egy évvel később szerepelt a Rubí (Rubí, az elbűvölő szörnyeteg) című népszerű sorozatban, Bárbara Mori és Eduardo Santamarina oldalán.

2006-ban megkapta első főszerepét, az Heridas de Amor című mexikói telenovellában, a brazil születésű Guy Ecker oldalán. A sorozatot sok országba adták el.

2007 tavaszán szerepet kapott élete első TV-filmjében, a Cuando Las Cosas Sucedenben. Egy Lucia nevű apácát, alakított. Később még ebben az évben, visszatért egy rövid időre a műsorvezetéshez, egy mexikói játékshowban, a De Por Vidában, de a műsort törölték.

2008-ban főszerepet játszott a Las Tontas No Van al Cielo (Candy) telenovellában, Jaime Camil partnereként. Itt megmutathatta focitudományát, ugyanis a fia csapatának edzője volt egy rövid ideig a sorozat első harmadában. Ami nagyon sikeres volt egyidejűleg Latin-Amerikában és az Egyesült Államokban.

Las Tontas No Van al Cielo után egy újabb főszerepet kapott, a Sortilegio (Kettős játszma) telenovellában, William Levy[1] kubai színésszel együtt. A forgatások 2009 októberében értek véget. A forgatások alatt felröppentek a hírek a mexikói médiában, miszerint Jacqueline Bracamontes és William Levy egy párt alkotnak a való életben, ezt a tényt mindketten cáfolták.

Jacqueline Bracamontes epizódszerepet vállalt a Mujeres Asesinas krimisorozat harmadik évadának első epizódjában, az Irma, la de los peces-ben. A sorozat premierje 2010-ben volt.

2002 Cómplices al rescate   Joselyn
2002 Entre el amor y el odio   Leonela
2002 ¡Vivan los niños! Hajrá skacok Hada de los Dientes
2003 Alegrijes y rebujos   Angélica Rivas
2004 Rubí Rubí, az elbűvölő szörnyeteg Maribel de la Fuente
2006 La fea más bella Lety, a csúnya lány Magaly Ruiz
2006 Heridas de amor   Miranda San Llorente de Aragón
2008 Las tontas no van al cielo Candy Cándida «Candy» Morales
2009 Sortilegio Kettős játszma María José Samaniego
Sandra Betancourt