Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Selena Gomez

 

 

 

 

 

 

 

Selena Gomez

 

Született Grand PrairieTexas Amerikai Egyesült Államok USA
1992július 22. (18 éves)
Foglalkozása énekesnő, színésznő

Apja Ricardo Gomez, anyja Mandy Cornett-Teefy. Szülei 1997-ben (amikor Selena 5 éves volt) elváltak. Selena édesanyjával él Los Angelesben. Nevelőapjával, Brian Teefy-vel mára nagyon jó a viszonyuk. Selena UNICEF-nagykövet, a világon ő a legfiatalabb. Mostohaapjával mindketten szenvedélyesen szeretnek segíteni a rászorulókon.

Karrierjét a Barney & Friends (Barney és barátai) című gyerekeknek szóló sorozatban kezdte, ahol két évadon keresztül játszotta Gianna szerepét. Ennek a sorozatnak a szereplőválogatásán ismerkedett meg Demi Lovatoval, akivel azóta is legjobb barátnők. 2003-ban egy kis szerepet kapott a Kémkölykök 3D - Game Over-ben, majd a Walker, a texasi kopó filmváltozatában. 2006-ban megkapta Emily Grace García szerepét a Brain Zapped nevű mozifilmben.

2007-ben kezdődött a Varázslók a Waverly helyből című Disney-sorozat, amelyben Selena játssza az egyik főszereplőt Alex Russo-t.

2008-ban két filmben is szerepelt. Az egyik a Horton című animációs film, ahol az ő hangján szólalt meg a polgármester lánya. A másik a Los Angeles-i tündérmese folytatása, az Another Cinderella Story, ahol Drew Seeley volt a partnere. A történet Hamupipőke meséjét mutatja be, csak modern környezetben. 2009-ben elkezdődött a Hercegnő védelmi program forgatása, amiben Demi Lovatoval együtt szerepel. Szintén 2009-ben jelent meg a Varázslók a Waverly helyből filmváltozata is. 2010. július 23-án az amerikai mozikban bemutatták Selena új filmjét a Ramona And Beezus-t (Selena játssza Beezus-t).

2010-ben elkezdte forgatni új filmjét a Monte Carlo-t.

Zenei karrierje [szerkesztés]

Zenei karrierje 2006-ban kezdődött a Brain Zapped című filmben. A Wizards of Waverly Place betétdala lett az Everything Is Not What It Seems. A 101 kiskutya DVD-hez énekelte el aCruella de Vil című számot, amihez videoklip is készült. 2008-ban szerepelt a Jonas Brothers egyik klipjében, a Burnin’ Up-ban. Az Another Cinderella Story című filmjében 3 dala is elhangzik: a Tell Me Something I Don't Know, a Bang a Drum és a Drew Seeley-vel közös dal, a New Classic. A Csingiling című animációs filmhez is énekelt egy dalt, a Fly to Your Heartot.

Selena Gomez.jpg

Éppen a 16. születésnapja előtt (2008) aláírt egy szerződést a Hollywood Records-szal, bár azt mondta, inkább énekelne együttesben, mint szólóban.[forrás?] 2009. szeptember 29-én megjelent Selena első szólóalbuma Kiss & Tell címmel, amelyben a The Scene is közreműködött. A CD-nek azért lett ez a címe mert Selena édesanyjának a kedvenc dala az albumról a Kiss and Tell. Az albumra tizenkét új dal és a már korábban is ismert Tell Me Something I Don't Know remix változata került fel. Sor került Selena első koncertjére is, amelyet a hollywoodi The Roxy-ban tartottak. 2010-ben Selena elindult első saját turnéjára az együttesével, a The Scene-nel.

2010. június 20-án mutatták be a Round & Round videoklipjét, amelyet Budapesten forgatott. Második albuma 2010. szeptember 28-án jelent meg, és a címe A Year Without Rain.

Videoklipjei [szerkesztés]

 1. Falling Down (Kiss&Tell)

 2. Naturally (Kiss&Tell)

 3. A Year Without Rain (A Year Without Rain)

 4. Round&Round (A Year Without Rain)

 5. Tell Me Something I Don't Know

 6. Cruella De Vil

 7. Fly To Your Heart

 8. Magic

 9. One And The Same-feat.Demi Lovato

 10. Send It On-feat.Jonas Brothers,Demi Lovato,Miley Cyrus

 11. Un Año Sin Lluvia (a Year Without Rain Delux Edition)

   Round and Round

Albumai [szerkesztés]

Kiss&Tell(2009) [szerkesztés]

 1. Kiss&Tell

 2. I Won't Apologize

 3. Falling Down

 4. I Promise You

 5. Crush

 6. Naturally

 7. The Way I Loved You

 8. More

 9. As A Blonde

 10. I Don't Miss You At All

 11. Stop&Erase

 12. I Got U

 13. Tell Me Something I Don't Know(New version)

Az albumra Selenának csak egy saját szerzeménye került fel a Falling Down. A lemez többnyire Demi LovatoAvril Lavigne és Lady Gaga és Vanessa Hudgens stílusához, zenéjéhez hasonlít.

A Year Without Rain(2010) [szerkesztés]

 1. Round&Round

 2. A Year Without Rain

 3. Rock God-feat.Katy Perry

 4. Off The Chain

 5. Summer's Not Hot

 6. Intuition-feat.Eric Bellinger

 7. Spotlight

 8. Ghost Of You

 9. Sick Of You

 10. Live Like There's No Tomorrow

 11. A Year Without Rain(Spanish Version-Un Ano Sin Ver Llover)

Film-és sorozatszerepei [szerkesztés]